Cum aplicam fardul de ochi fara sa il intindem pe fata

Tuturor ni s-a intamplat macar o data in viata sa aplicam fardul si apoi sa il vedem intins pe toata fata… nu doar pe pleoape. Este frustrant si solicita timp pentru a sterge fata si a o machia din nou.

Pentru a evita situatiile in care trebuie sa refacem tot machiajul de la capat, regasiti mai jos cateva solutii in acest sens.

1. Machiajul ochilor inaintea machiajului fetei

Putem inversa un pic pasii in machiaj prin a incepe cu machiajul ochilor si dupa ce am terminat machiajul ochilor sa stergem eventuale farduri cazute pe fata si abia apoi sa aplicam fond de ten.

Avantaj:  nu mai necesita demachiere si re-machiere a fetei in cazul in care am imprastiat cu fard de ochi pe toata fata.
Dezavantaj:  fardul trebuie estompat dupa ce s-a aplicat fondul de ten astfel incat  ochiul sa nu para decupat de pe fata.

Deci oricum avem un timp in plus pentru facut corectia.

2. Aplicarea unei cantitati mari de pudra libere in zona cearcanelor

Pudra libera este buna pentru ca pusa intr-o cantitate mai mare in zona de sub ochi, creeaza un “scut” care nu permite particulelor de fard sa se lipeasca de piele. Totodata, beneficiul este ca zona va fi mai iluminata decat in mod normal (vedeti tehnica Baked  pe YouTube ).

Avantaj: Atunci cand vom sterge pudra in exces vom sterge si fardul de deasupra ei.
Dezavantaj: pudra in exces usuca zona de sub ochi si astfel ridurile fine sunt usor accentuate.

3. Folosirea benzilor protectoare “shadow shields”

Benzile protectoare sau Shadow Shields au fost inventate tocmai pentru a rezolva problemele pe care le au femeile din toata lumea, cu fardul cazut peste tot.. Totodata aceste benzi dau si directia in machiaj, ajutandu-ne sa facem niste linii de tus sau fard mai usor.

Avantaj: fardul nu pica machiajul ramane acolo, nu necesita corectii ulterioare
Dezavantaj: pretul. Este un cost in plus pe care trebuie sa ni-l asumam zilnic cand ne machiem.

4. Dozarea fardului de ochi

Dozarea fardului de ochi inseamna simplu, aplicarea acestuia in cantitati mici, treptat pana obtinem culoarea sau saturatia dorita. Pentru a doza fardul corect, se va lua fard pe pensula sau aplicator si se va scutura pensula/aplicatorul astfel incat sa cada tot fardul care este in plus. Astfel fardul va cadea pe jos si nu pe fata.

Avantaj: lucram curat de la inceput, nu trebuie sa facem corectii, nu trebuie sa cumparam shadow shields
Dezavantaj: se invata mai greu. Dar cand iese, e ca mersul pe bicicleta. Nu se uita niciodata.

Cum vi se par aceste trucuri? Voi le-ati incercat? Ce probleme mai intalniti cand va machiati?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *