Ce criterii trebuie sa indeplineasca un fond de ten bun?

Când cumpărăm un fond de ten, suntem mânate ori de dorința de a încerca ceva nou, ori ne place cum arată un fond de ten la o prietenă/cunoștință, ori am văzut o reclamă care ne-a făcut cu ochiul și astfel am decis să cumpărăm acel produs. Și totuși, dincolo de aceste alegeri, la ce trebuie să ne uităm înainte de a cumpăra un fond de ten bun?  Care sunt acele caracteristici care fac diferența între un fond de ten bun și unul mai puțin bun?

Mai jos am făcut o listă cu toate criteriile pe care le analizez înainte de a cumpara un fond de ten, fie că vorbim despre variantele accesibile la preț sau despre cele de lux. În principiu atunci când văd o reclamă la un fond de ten nou, sau vreau să încerc altceva, citesc recenzii despre el pe internet și iau in considerare criteriile de mai jos:

1. Nu oxidează

A oxida înseamnă a se închide la culoare atunci când intră în contact cu pielea sau ia contact cu aerul. Ei bine, din punctul meu de vedere un fond de ten bun este acela care nu oxidează; care atunci când l-am aplicat pe ten, isi pastreaza culoarea si nu se închide la culoare astfel încat să arate că mi-am cumpărat o nuanță greșită (mai închisă) de fond de ten.

2. Nu este transferabil

A fi transferabil înseamnă că se ia pe haine sau pe telefon și dispare de pe față. Ei bine, sunt mai multe tipuri de fond de ten care sunt rezistente la apă, drept urmare netransferabile, însă sunt și fonduri de ten care se pot folosi zilnic și care nu lasă urme pe haine, eșarfe sau telefon. În principiu orice fond de ten trebuie fixat cu pudră, astfel încât să nu fugă  de pe față. Însă dacă este fixat cu pudră și totuși se transferă pe haine/obiecte atunci acesta nu este cel mai bun fond de ten atunci când vorbim despre transferabilitate.

3. Aplicarea

Poate ați auzit de expresia “ușor de aplicat”. Asta înseamnă că indiferent cu ce este aplicat, fie că vorbim de pensule, bureței sau chiar despre degete, acesta ar trebui să intre destul de ușor în piele, să nu lase dâre pe față și să nu rămână la suprafața tenului ca și cum este ceva adițional. Un fond de ten ușor de aplicat intră repede în piele, indiferent cu ce este aplicat si nu se vede că există pe față.

4. Formula 

Foarte multe prietene mă întreabă de fonduri de ten care să nu dea efect de mască. Ce înseamnă asta? Ori  ca fondul de ten a fost aplicat în exces pe ten, ori ca are o formulă foarte densă, care conține multă pudră și care dă senzația de ten încărcat (de obicei formula densă dă efectul de mască).

Atenție: formula nu înseamnă același lucru cu acoperirea. Au legatură una cu cealaltă, însă putem folosi un fond de ten foarte fluid (cum ar fi Revlon Colorstay) dar care are o acoperire medie spre mare.

Tot la formulă mă uit și atunci când vreau să văd dacă un fond de ten “crapă” pe față și se strânge ca și cum se dezlipește pielea. Sau atunci când rămâne “prăfos” la suprafața pielii. Sinceră să fiu, singura dată când am pățit asta a fost cu fondul de ten “L’Oreal – Accord Parfait” – indiferent cu ce il aplicam, tot rămânea prăfos pe ten. Nu zic că e un fond de ten prost însă pentru mine nu funcționează.

5. Rezistenta 

Foarte multe companii se laudă cu fonduri de ten rezistente până la 12 h. Unele sunt, altele mai puțin. Caut tot timpul să testez fonduri de ten care să îmi reziste 12 ore și care să nu se strângă, sau să dispară de pe față. Pentru mine este un criteriu destul de important, având în vedere că plec dimineața de acasă și mai ajung seara dupa multe ore.

 

Voi după ce alte criterii evaluați un fond de ten?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *