Ce este BB Cream-ul si cum se foloseste

Cremele BB au in continuare o importanta crescuta in lumea frumusetii. Atat brand-urile de lux cat si cele mai accesibile au venit cu propriile versiuni si formule pentru acest tip de produs.

Ce este BB Cream-ul?

Acest produs hibrid de ingriire ten dar si de machiaj, promite sa faca treaba mai multor produse individuale: crema de hidratare, protectie solara, baza, anticearcan si fond de ten.

Denumirea de BB vine de la “Blemish Balm”. Acest produs a fost dezvoltat prima data in Germania de un dermatolog care a vrut sa aibe o crema care sa protejeze pielea si sa o uniformizeze putin dupa tratamentele laser. Formula all-in-one a devenit o senzatie in Coreea  de Sud si in toata Asia si mai apoi in toata lumea.

Ce face BB Cream-ul?

In primul rand hidrateaza tenul, apoi ofera o acoperire usoara si ofera si protectie solara. In unele situatii poate ajuta chiar la tratarea anumitor probleme ale pielii datorita ingredientelor continute.

 

Care sunt limitarile BB Cream-ului?

Sunt foarte bune pentru protectie solara si pot oferi adesea o acoperire buna tenului, insa nu sunt la fel de eficiente in ceea ce priveste hidratarea. Este foarte dificil sa pui toate functionalitatile astea (SPF, acoperire, hidratare, etc) intr-un singur produs, iar acesta sa aiba o textura usoara. Drept pentru care puteti observa ca textura majoritatii BB-urilor este destul de densa fata de cremele hidratante clasice.

Gasirea unei creme BB care sa se potriveasca nuantei tenului tau, este de asemenea o provocare. Creme BB tind sa vina in doua trei nuante sau chiar una singura care se amesteca cu tonurile pielii.

O alta limitare este ca nu veti gasi o crema BB care sa contina ingrediente ce ar putea ajuta in lupta impotriva acneei. Daca aveti probleme ale tenului crema BB nici nu va va ajuta sa le rezolvati si din pacate nu are nici o acoperire medie pentru a le ascunde, astfel ca e bine sa va orientati catre alte produse.

Eu personal prefer toate aceste produse separat si imi place foarte mult efectul de “ten de portelan” pe care il obtin cu ajutorul fondului de ten.

Voi ce parere aveti de cremele BB? Aveti vreo recomandare?

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *