Ce să nu faci atunci când cumperi de pe Facebook

Urmăresc foarte multe grupuri de make-up în care sunt și foarte multe doamne/domnișoare care vând diverse produse cu eticheta de “produse originale”. Să nu mai spun că anumite doamne mai și menționează că plata se face în cont și abia după aceea se livrează produsele.

Înainte de a începe lista cu “ce să nu faci”,  vreau doar să menționez că există foarte puține produse care se vând pe Facebook care chiar sunt  originale. Asta ca să nu fiu negativistă și să spun că nu există deloc produse originale pe aceste grupuri.

Majoritatea persoanelor care vând cosmetice online la prețuri foarte mici, sunt persoane care le cumpără de pe site-ul https://www.aliexpress.com/. Dacă nu ați auzit de el, acesta este un site din China, unde există diverși producători care fac tot felul de lucruri, inclusiv cosmetice, le pun etichete aproape identice cu cele originale și le vând la prețuri foarte mici (câțiva cenți). Ei bine, aceste persoane, cumpără de exemplu, un ruj MAC sau Kylie Cosmetics cu 1 dolar si îl vând cu 40 lei în România.

Știu că multe dintre voi veți spune că nu contează asta și că produsul este bun. E posibil să fie așa, însă e posibil să nu fie. Există foarte multe replici de produse care par a fi ca cele originale însă nu știți unde au fost făcute, ce conțin, și când au fost făcute. Neavând informațiile de bază, vă pot provoca alergii sau alte probleme de piele sau de ce nu, vă pot pune viața in pericol.

Acum că am explicat toată treaba cu așa zisele cosmetice originale, citește  mai departe despre lucrurile pe care să nu le faci atunci când cumperi de pe Facebook:

  • NU PLĂTI ÎNAINTE – dacă nu cunoști personal vânzătorul, îți recomand să nu plătești în cont înainte să primești produsele. Sunt pe grupuri de suficient de mult timp și am citit despre foarte multe persoane care au plătit, și nu au primit produsele, iar vânzătoarea și-a închis și contul de Facebook după ce a incasat banii. Oriunde vezi “plata în cont și livrare după, fii conștientă și nu da banii unui necunoscut, oricât de mult îți dorești produsele respective.
  • EVITĂ PRODUSELE COSMETICE – dacă vrei să cumperi de pe Facebook evită totuși produsele cosmetice și pe cele de îngrijire. Nu ști ce ingrediente au folosit la fabricarea acestora, unde au fost fabricate, dacă s-au respectat regulile de igienă și dacă nu cumva au ingrediente care nu sunt acceptate în mediul european. Pentru sănătatea ta, îți recomand să cumperi doar obiecte/haine etc. care nu au riscul să îți afecteze corpul in niciun fel.
  • CERE PĂREREA CELOR CARE AU MAI CUMPĂRAT – dacă ești hotărâtă să cumperi de la cineva anume, care a postat pe un grup, pune o întrebare în grup să vezi dacă mai există persoane care au cumpărat de la vânzător și dacă sunt mulțumite de produsele primite.
  • NU CUMPĂRA PRODUSE FOLOSITE – nu sunt adepta lucrurilor folosite; mai ales când vine vorba de produsele cremoase (rimel, ruj, fond de ten fara pompita, paleta de corectoare, etc.) care pe lângă faptul că nu sunt igienice ( nu poti folosi un ruj pe care l-a folosit altcineva inainte), te mai poți și pricopsi cu boli de piele cum ar fi stafilococul auriu, care provoacă acneea infecțioasă și care lasă șanțuri în piele și semne care se vor vedea și la 50 de ani. Ești sigură că îți dorești asta?

Recomand prudență la cumpărăturile online fie că vorbim despre Facebook sau alte site-uri cum ar fi aoro sau elefant unde mi s-a întâmplat să cumpăr produse contrafăcute.

Voi ce alte sfaturi mai aveți pentru cumpărătoarele online?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *