Cum alegem si folosim corectorul

Un corector care ascunde cearcanele suparatoare, petele inchise, pistruii de pe fata, si care face o fata obosita sa arate luminoasa instant, este indispensabil pentru a crea un ten perfect. In functie de ceea ce doriti sa acopere, exista o multitudine de nuante si tipuri, cum ar fi stick, pudra, lichid si crema. Tot ce aveti nevoie sunt cateva tehnici simple pentru a obtine un finisaj superb.

 

Alegerea tipului de corector

Alegerea corectorului se face in functie de zona si de scopul pentru care il veti folosi.

Corectorul lichid se foloseste:

  • atunci cand doriti o acoperire usoara pe o arie mai larga a fetei
  • pentu zonele fetei care se misca mai mult (in jurul ochilor)

*Prea mult corector accentueaza ridurile cu timpul.

 

Corectorul stick sau compact se foloseste: 

  • Cand doriti acoperire mare pe zone mici sau inguste

Alegerea culorii corectorului

In general pentru a evidentia/lumina ceva sau pentru claritate mai multa se foloseste un corector cu o nuanta mai deschisa decat culoarea tenului. Pentru utilizarea pentru pete sau cosuri se alege o nuanta neutra care este cea mai apropiata de tonul pielii (usor mai inchisa decat pielea, nu mai deschisa).

Nuanta ideala a corectorului variaza in functie de succesiunea pasilor in care este aplicat fondul de ten si corectorul. Daca aplicati intai un strat de fond de ten pe fata si daca problema nu a fost acoperita in totalitate se va folosi o nuanta cu un ton mai inchisa decat pielea, daca doriti sa iluminati zona, folositi o nuanta mai deschisa cu un ton decat pielea.

Tonul pielii se schimba in functie de anotimp. Vara cand pielea se bronzeaza, schimbati corectorul astfel incat nuanta sa se potriveasca pielii inchise datorita bronzului.

Cum se foloseste (1) – Ordinea fond de ten-corector

Pentru a face machiajul sa reziste mai mult timp si pentru a preveni corectorul sa nu se stranga, pudra trebuie aplicata intotdeauna la final. Daca utilizati fond de ten pudra, aplicati intai corectorul. Daca in schimb, folositi un fond de ten lichid/cremos, aplicati prima data fondul de ten, dupa care aplicati corectorul si la final fixati totul cu pudra.

Fond de ten lichid => Corector => Pudra

Corector => Fond de ten pudra

Cum se foloseste (2) – Zona Cearcanelor

Zona ochilor are tendinta sa se usuce cu usurinta, astfel incat inainte de a aplica corector, asigurati-va ca ati hidratat zona cu crema.

Avand in vedere ca ochii se misca mult, corectoarele dense sunt de evitat. In schimb, alegeti un corector lichid sau crema cu finish luminos sau un corector proiectat special pentru zona ochilor.

Pentru cearcanele cu tenta de gri sau albastru folositi un corector piersiciu – oranj pentru a face tonul pielii sa arate mai natural. Cu cat folositi corector mai deschis la culoare (cu unul sau doua tonuri mai deschis decat pielea) cearcanele vor parea si mai gri, de aceea se face corectie de culoare cu ajutorul corectorului colorat.

In loc sa aplicati corectorul pe o zona mare, aplicati-l in zona cea mai intunecata si estompati-l peste tot pentru a da un aspect natural. Aplicati-l doar pe linia cea mai intunecata paralela cu nasul si estompati. Daca aplicati peste tot linia aceea va iesi in evidenta si veti avea tendinta sa adaugti si mai mult produs. Iar atunci cand pielea se misca, corectorul tinde sa formeze cute astfel incat sfarseste prin a accentua ridurile din zona ochilor.

Daca doriti sa aplicati corector intr-o zona mica sau delicata, folositi-va de o pensula plata de corector sau de un betisor de ureche.

Cum se foloseste (3) – Cosuri

Folositi un corector solid, baton sau paleta. Alegeti o nuanta care este cu un ton mai inchisa decat pielea pentru a crea un aspect natural.

Folositi o pensula de corector si aplicati punctat doar in locurile cu probleme. Pentru corectia cosurilor rosii se va folosi un corector verde care va anula roseata pielii si va face corectia de culoare. Peste acesta se poate aplica usor punctat un corector cu o nuanta mai inchisa decat pielea.

Cum se foloseste (4) – Pete maronii si pistrui

Alegeti un corector solid (baton sau paleta).

In primul rand aplicati un fond de ten mai inchis la culoare (dar foarte apropiat de culoarea pielii) pentru a minimiza diferenta dintre pete si restul pielii. Apoi aplicati corectorul pentru a minimiza aceasta diferenta si mai mult.

Apasati usor zona unde ati aplicat anticearcanul, cu un deget sau o pensula, pentru a estompa marginile si a crea un aspect neted. Apoi aplicati pudra pentru a fixa.

Voi cum aplicati corectorul?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *