Cum Se Aplica Sclipiciul (Glitter-ul)

Sclipiciul este un element distractiv care poate fi incorporat in aproape orice machiaj, dar acesta nu are intotdeauna cea mai mare rezistenta. In plus, totul poate deveni haotic si sa ne trezim cu sclipici peste tot. Fie ca vorbim de sclipici incorporat in fardul de ochi, fie ca vorbim de sclipici praf, va trebui sa aplicam baza corespunzatoare sau adezivul cosmetic corespunzator, pentru a face sclipiciul sa ramana la locul lui pana la demachiere.

Si cum este sezonul lui, sarbatorile de iarna sunt definite prin machiaje cu sclipici, am scris mai jos cateva sfaturi despre cum il puteti aplica cu usurinta.

Fardurile de ochi care contin sclipici (glitter) nu se aplica ca si fardurile traditionale, deci este important sa pregatim pleoapa cu o baza de fard sau primer. Regula “mai putin inseamna mai mult (less is more)” se aplica atat bazei de pleoape cat si fardului: folosirea produselor in exces poate avea ca efect negativ crearea cutelor pe ochi.

Folositi o pensula plata de fard de ochi, sau curatati-va degetul inelar si aplicati o baza subtire de fard de ochi sau primer pe toata pleoapa mobila. Estompati bine baza astfel incat sa nu fie intr-un loc mai multa si in altul mai putina. Apoi folosind tot o pensula plata sau degetul tamponati farduri cu sclipici prin miscari mici astfel incat produsul sa fie aplicat dens si frumos. Adaugati mai mult produs daca este necesar.

 

Bazele de machiaj albe/deschise la culoare, fac nuanta fardurilor mai luminoasa, mai vibranta si mai apropiata de culoarea din cutie, in timp ce bazele negre ajuta la crearea unor culori mai profunde, mai saturate.

Mai mult decat fardurile cu sclipici, sclipiciul praf are tendinta sa cada si mai tare de pe pleoape si se poate transfera de pe ochi destul de usor. In acest caz, sclipiciul praf necesita o baza mai puternica, cum ar fi adezivul cosmetic sau lipiciul de sclipici (glitter glue). Puteti sari peste primerul obisnuit si sa aplicati direct lipici. Daca totusi, vreti sa aplicati sclipiciul peste un fard de ochi, asigurati-va ca ati aplicat o baza buna si ca fardul de ochi nu pleaca de pe pleoapa in momentul in care veti pune Glitter Glue-ul. Aplicati un strat subtire de lipici prin miscari de tapotare, folosindu-va degetul. Turnati o cantitate mica de sclipici pe o suprafata curata; capacul recipientului este perfect. Folosind o pensula plata sau degetul inelar, luati o cantitate mica de tot de glitter, scuturati excesul si tamponati pe pleoapa. Adaugati mai mult sclipici daca este necesar.

Incercati sa utilizati un Spray Fixator la sfarsit pentru a va asigura ca sclipiciul va ramane la locul lui.

Exemple de produse:

Primer de ochi:

Baza pentru ochi:

  • orice textura umeda (creion, eyeliner, fard cremos)

Glitter Glue

Spray pentru fixare

 

V-am dat niste exemple din gama de lux insa sunt convinsa ca acum daca stiti ce sa cautati, gasiti si produse mai accesibile ca pret.

V-am convins sa folositi glitter pentru machiajul de revelion?

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *