Cum Se Face Linia De Eyeliner

Continuam seria articolelor ‘cum se face” pentru a va ajuta sa va faceti cel mai frumos machiaj de revelion. Linia de eyeliner sau Cat Eye este un look incredibil de popular si care poate parea foarte greu insa in realitate nu e chiar asa de dificil de facut.

Inainte de a incepe cu pasii efectivi de a face linia de eyeliner sa vorbim un pic despre tipurile de eyeliner. Sunt atat de multe tipuri de eyeliner ca nu stii probabil care ti se potriveste. Exista eyeliner gel, cake, lichid, kohl si diferite pensule pentru a-l aplica.

Eyeliner-ul gel este probabil cel mai usor de folosit daca sunteti incepatoare deoarece formula este mai moale si mai elastica si greselile se pot sterge mai usor. Preferatul meu este Loreal – Super Liner Gel Intenza care vine si cu pensula in pachet. Imi place ca este elastic si se intinde foarte usor si cu toate ca la inceput nu imi placea ca nu se vede foarte intens aplicat intr-un prim strat, apoi am realizat ca e de foarte mare ajutor deoarece se pot corecta eventuale greseli super usor si apoi se mai poate reveni cu un strat pentru un efect dramatic. Pentru aplicarea acestuia puteti folosi o pensula in unghi (vedeti sa fie subtire), o pensula subtire sau o pensula luata de la magazinele de pictura de 2mm. Este o varianta ieftina si super buna de a aplica tusul pe ochi.

Eyeliner-ul lichid de obicei vine in tub cu un aplicator destul de moale care permite o aplicare delicata dar care de multe ori duce si la greseli.

Eyeliner-ul de tip carioca este mai bun decat cel lichid si permite o aplicare mai usoara a tusului.

Cum se face:

  1. Incepeti cu codita: codita trebuie sa continue intotdeauna directia pleoapei inferioare: de unde se termina ochiul, verificam directia si trasam codita. Codita se poate trasa prin mai multe metode.
  • Folosirea unui card de cumparaturi. Stiu ca probabil suna foarte ciudat insa cardul de cumparaturi poate fi un aliat de nadejde in trasarea coditei. Puneti cardul de la sfarsitul ochilor catre punctul de final al sprancenei si incepeti sa trasati codita. Puteti trasa codita prima data cu un fard pentru a va face linia si apoi puteti reveni cu un strat de tus. Aceasta tehnica va va ajuta sa creeati coditele cu aceeasi directie la ambii ochi.
  • Folosirea scociului. Daca cu cardul nu va este foarte comfortabil puteti la fel de bine sa va folositi de scoci. Acest truc presupune lipirea scociului de la sfarsitul ochiului catre punctul de sfarsit al sprancenei. Faceti codita cat de lunga doriti insa nu depasiti sfarsitul sprancenei.
  • Faceti prima data linie cu un creion sau cu fard. Pozitionati creionul cu varful spre ochi avand in vedere directia in care merge linia pleoapei inferioare. Trasati usor o linie cu laterala creionului (nu cu varful). Dupa ce ati dat directia, aplicati tusul.

 

 

 

2. Trasati o linie de la inceputul coditei (punctul cel mai aproape de gene, nu varful coditei) catre centrul pleoapei. Aveti grija sa trasati linia cat mai aproape de linia genelor. Indiferent de tipul de eyeliner folosit, nu aplicati niciodata linia cu varful ci cu laterala pensulei/aplicatorului. Daca va este greu sa mergeti cu o linie de la codita pana la mijloc, puteti face prima data niste puncte pe care mai apoi sa le uniti intre ele, formand linia.

3. Uniti codita cu linia trasata pe jumatatea exterioara a ochiului. De la punctul de sfarsit al coditei cu pensula/aplicatorul trasati usor o linie catre linia deja facuta pe pleoapa. In functie de preferinta, o puteti face mai lata sau mai subtire. Umpleti codita cu tus si asigurati-va ca nu a ramas nici un punct neacoperit.

4. Continuati linia pleoapei catre interiorul ochiului. Aplicati tus din interiorul ochiului catre mijlocul pleoapei. Tineti minte sa faceti linia cu lateralul pensulei, nu cu varful si sa mergeti cat mai aproape de gene. Va puteti folosi de trucul mentionat mai sus cu puncte: faceti puncte si uniti-le pentru a obtine o linie perfecta. Linia dinspre interior si pana la jumatatea pleoapei trebuie sa fie mai subtire decat continuarea ei spre coltul exterior al ochiului.

Nu intindeti pielea pentru a trasa linia. Cu toate ca pe moment va va ajuta, atunci cand veti finaliza, ori linia va arata stramb ori va arata tremurata. In schimb, inclinati capul usor pe spate in timp ce trasati liniile.

Verificati si cum aveti pliul. Daca pliul este foarte coborat/pleoape cazute, atunci linia de eyeliner ar trebui sa se termine pana in pliu.

Daca ati gresit, nu va speriati fiindca se poate corecta. Daca v-ati machiat deja fata, luati putin fond de ten pe un betisor de ureche si stergeti marginea astfel incat sa iasa o linie perfect dreapta. Daca nu ati machiat fata, puteti inmuia usor un betisor de ureche in demachiant de ochi si trageti in lateral pentru a sterge eventualele greseli si pentru a crea linia perfecta. Si nu va faceti griji: practica face diferenta atunci cand vorbim de Cat Eyes. Pe masura ce trece timpul, veti face din ce in ce mai putine greseli.

Incercati pasii de mai sus si spuneti-mi intr-un comentariu la aceasta postare cum v-a iesit. Abia astept sa primesc vesti de la voi.

Un an nou asa cum vi-l doriti!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *