Demachierea

Cand am inceput sa ma documentez despre make-up, ingrijire si mentinerea unui ten sanatos si curat am ramas surprinsa sa aflu ca faceam de fapt doar o parte din ceea ce inseamna demachiere.
Daca ati fost deja la tratamente faciale stiti deja sentimentul acela de “fata curata”. Ei bine, de ce sa nu o facem sa fie asa in fiecare zi.

Exista mai multe produse pentru demachiat care indeplinesc cate o functie importanta pentru piele. In cele ce urmeaza o sa va povestesc ritualul meu de demachiat, impreuna cu produsele pe care le folosesc atat dimineata cat si seara.
Primul pas –  demachierea ochilor

Acest pas se face doar seara dupa ce am purtat machiaj toata ziua. Folositi demachiant special conceput pentru zona ochilor. Mie personal imi place foarte mult Nivea bifazic pe care il tot recumpar de cateva luni incoace.  Pentru demachiere se agita bine demachiantul pentru a amesteca cele doua substante, se aplica o cantitate suficienta pe un disc demachiant si se tine pe ochi timp de aproximativ 30 secunde – 1 minut.  Daca a mai ramas machiaj pe ochi, se sterge usor prin miscari sus-jos fara a freca. Se impatureste discul demachiant in doua, si cu marginea creata se curata usor linia genelor (superioare si inferioare)

Pasul 2 – demachierea buzelor

Daca aveti aplicat un ruj rezistent la transfer sau doar colorat, se aplica acelasi demachiant bifazic folosit pentru curatarea ochilor si se tine discul demachiant, imbibat in solutie demachianta pe buze timp de 30 sec.  Usor se sterge dintr-o parte in alta insa fara a depasi conturul buzelor pentru a nu intinde rujul pe toata fata.

Pasul 3 – demachierea fetei

Chiar daca am fost machiate sau nu de-a lungul zilei, este bine sa demachiem fata pentru a elimina particulele de praf adunate in pori sau pentru a curata machiajul. Produsul meu preferat pentru demachierea fetei este Apa Micelara de la Garnier.  Imbib un disc demachiant in apa micelara si curat bine tot machiajul de pe fata.

Pasul 4 – spalarea fetei

Daca va spalati fata cu sapun normal, este timpul sa aflati ca acesta incarca si usuca tenul foarte tare. Tocmai de aceea recomand spalarea fetei cu un gel special care sa curete si sa decongestioneze porii si in acelasi timp sa nu usuce zonele mai sensibile ale fetei. Asa cum povesteam aici  gelul de curatare Mask plus Gel este preferatul meu. Sunt deja la al doilea tub cumparat si cred ca il voi mult timp de acum inainte. Pentru o curatare mai in profunzime eu folosesc ori peria sonia Mia 2 sau buretelul Konjac.

Pasul 4 – tonifierea fetei si inchiderea porilor

Folosesc intotdeauna lotiune tonica pentru a inchide porii si a echlibra ph-ul pielii. Lotiunea tonica are rolul de “limpezire”, de eliminare a resturilor ramase. Lotiunea mea tonica preferata este cea de la Clarins insa datorita pretului si faptului ca se consuma extrem de repede, am gasit o varianta buna de la Douglas. Este foarte buna si ma tine destul de mult timp.

 

Pasul 5 – hidratarea tenului 

Aplicarea unei creme hidratante in functie de tipul de ten. Eu momentan ma impac foarte bine cu Mask Plus

 

Voi ce ritual de ingrijire aveti?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *