DYI – Tonic pentru fata

Tonicul facial poate ca nu este parte din ritualul vostru de ingrijire, dar eu trebuie sa spun ca este o parte importanta din ritualul meu. Folosesc lotiune tonica inainte de culcare si dimineata inainte de machiaj.

Exista mai multe tipuri de lotiune in functie de problemele pielii: cea din arbore de ceai este perfecta pentru perioadele cu cosuri si acnee, hamamelis cu ulei de trandafir este perfect pentru pielea crapata sau usor arsa de soare (un excelent antiinflamator care minimizeaza porii), cel cu otet din cidru este excelent pentru echilibrarea PH-ului pielii (este perfect pentru perioadele cu cosuri).

Astazi va voi povesti despre reteta de lotiune tonica din otet din cidru.

Ingrediente:

Optional:

Proportii:

  • Pentru ten sensibil se amesteca 1 parte otet din cidru cu 4 parti de apa.
  • Pentru ten normal/uscat se amesteca 1 parte otet din cidru cu 2 parti de apa
  • Pentru ten mixt/gras se amesteca 1 parte otet din cidru cu 1 parte apa

Nota: o parte inseamna ce cantitate doriti (fie ca folositi lingura, ceasca sau altceva)

Daca vreti sa adaugati ceai, folositi-l in loc de apa. Daca doriti sa aplicati uleiuri esentiale, se aplica 2-3 picaturi la 250 ml de lotiune.

Cum se face:

Amestecati ingredientele si pastrati-le in recipiente de sticla sau plastic. Lotiunea tonica este ok pentru a fi depozitata in dulap, nu in frigider.

Pentru a o aplica folositi un disc demachiant inmuiat in lotiune tonica si frecati usor pe fata.

Deasemenea puteti pastra niste otet de cidru intr-un recipient spray si puteti da pe fata pentru a improspata pielea pe tot parcursul zilei. Nu clatiti dupa utilizare.

Daca vreti sa aflati si alte retete naturale de lotiuni tonice pentru diferite probleme ale pielii lasati-mi un comentariu la aceasta postare.

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *