Make-up 101: Rimelul

Rimelul imbunatateste expresia ochilor intr-un mod natural. Femeile se bazeaza pe rimel ca un element de baza in machiaj si un element esential pentru aproape orice ocazie – de la machiaj natural, nude pana la machiaj incarcat de seara sau de petrecere.

Am compilat aici cateva idei pentru realizarea unui finish frumos in ceea ce priveste rimelul.

Cum se aplica

  • Rimelul ar trebui aplicat de la radacina genelor catre varf. Luati putin rimel pe aplicator si incepeti sa aplicati de la baza genelor superioare catre varf. Miscati bagheta catre stanga si dreapta pe masura ce urcati spre varful genelor pentru a separa genele si a preveni sa se lipseasca intre ele.
  • Daca doriti sa accentuati genele (la coltul interior, pe centrul pleoapei etc), tineti aplicatorul vertical cu varful in sus si aplicati rimelul separat pe fiecare geana.
  • Daca aplicati rimel pe genele inferioare (nu este obligatoriu) aveti grija ca genele inferioare sunt mai rare si mai scurte, deci trebuie sa lucrati cu mai multa finete. Cu grija aplicati mascara pe gene de la radacina catre varfuri fara sa faceti pete pe sub gene.
  • Daca doriti sa aplicati mai multe straturi de rimel, asteptati intotdeauna ca stratul aplicat deja sa se usuce. Daca aplicati rimelul pe cate un ochi, pe rand, genele vor fi evidentiate dupa a doua aplicare.
  • Pentru a preveni patarea pleoapei cu mascara, pudrati usor pleoapa inainte de a aplica machiajul ochilor.
  • Rimelul poate forma un dop daca il lasati deschis. Asigurat-va ca inchideti bine capacul acestuia dupa folosire. Nu pompati bagheta in si din tub pentru ca aceasta actiune impinge aer in tub si nu va face decat sa usuce foarte repede rimelul.

 

Am nevoie sa folosesc o baza pentru gene?

O baza de mascara (primer gene) creste substantial volumul genelor. Aveti grija sa puneti baza uniform pe toate genele (baza este transparenta). Cand baza nu este aplicata uniform, rimelul se poate aduna si poate forma bucatele mici la varful genelor. Daca folositi un primer pentru gene, atunci aplicati doar un strat de rimel.

 

Tipuri de rimel

Pentru volum: ingroasa genele, acoperindu-le bine, una cate una

De alungire: subliniaza lungimea genelor

De curbare: mentine curbarea genelor

Rezistent la apa: nu permite patarea/curgerea datorita lacrimilor, transpiratiei, ploii sau altor forme de umezeala. De obicei necesita indepartarea cu un demachiant special.

 

Folosirea ondulatorului de gene

Efectul curbat al genelor poate fi imbuunatatit folosind un ondulator de gene inainte de a aplica rimel sau primerul de gene.

Curbati genele in ondulator de trei ori: o data la radacini (numarati pana la 4 si eliberati), o data la mijlocul genelor (numarati pana la 4 si eliberati) si ultima la varful genelor (tot la fel numarati pana la 4 si eliberati). Asigurati-va ca prindeti usor si apucati genele fara sa prindeti pleoapa si apasati. Se pot repeta pasii de mai multe ori.

 

Rimelurile mele preferate sunt: Dior – Diorshow Mascara si Too Faced – Better Than Sex Mascara.

Ale voastre care sunt?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *