Poze “Wow” Pe Instagram!

Am vazut o multime de persoane care au feed-uri pe Instagram cu poze nu tocmai reusite.  Capturarea unei fotografii bune cu telefonul, de postat pe Instagram, este mai greu decat pare. Pentru a va ajuta sa creati un feed Instagram care sa faca pe toata lumea sa spuna “wow”, am scris mai jos cateva idei despre cum sa facem si sa editam fotografiile.

Setarea telefonului

Inainte de a incepe sa va ganditi la compozitie, lumina si editare,  trebuie sa stiti doua lucruri cu care putem lucra astfel incat sa facem cele mai frumoase poze:

  • Sub-expunerea fotografiei: Ati facut vreodata o poza unui cer luminos doar pentru a descoperi mai tarziu ca jumatate de poza era supraexpusa? Telefoanele mobile au tendinta sa supraexpuna portiuni din fotografie, rezultand in poze foarte deschise. Este mai bine sa faceti o fotografie usor sub-expusa pe care o puteti edita ulterior luminand-o, decat sa stricati toata poza cu o supra-expunere.

  • Dezactivarea HDR: HDR- ul (High Dynamic Range) este greu de folosit “corect”, adica in contextul gresit poate scoate pozele nenaturale si prea saturate. In esenta, functia face mai multe expuneri ale aceleasi fotografii, si le pune impreuna intr-o singura fotografie astfel incat sa pastreze detaliile pozei. Pastrati totul simplu. Mai putin inseamna mai mult atunci cand vine vorba de fotografiile bune de Instagram.

Capturarea fotografiei

Folositi lumina naturala

Lumina este cheia – niciun filtru sau o aplicatie de editare nu va scoate o poza care este slab luminata. Lumina naturala este cea mai buna –  asa ca daca sunteti in aer liber, dimineata devreme sau dupa-amiaza tarziu sau chiar in zilele acoperite de nori – acestea sunt momentele cele mai bune pentru a face fotografii. Atunci cand vreti sa faceti poze in incaperi, stati aproape de o fereastra si cat mai departe de lumina artificiala produsa de becuri, deoarece aceasta lumina coloreaza fotografiile in galben.

Zilele innorate sunt excelente pentru fotografie deoarece lumina se raspandeste peste tot iar pozele se pot prelucra mult mai bine dupa ce au fost facute. Putem numi zilele innorate “zilele perfecte pentru selfie”.

 

Folositi ochii inainte de a folosi lentila foto

Majoritatea oamenilor nu isi folosesc ochii inainte de a face o poza, rezultand astfel in sute de poze mai putin reusite si doar una buna. In loc de a face asa de multe poze, folositi ochii pentru a incadra fotografia. Luati-va cateva clipe pentru a observa ce se afla in fata voastra si ce anume vreti cu adevarat sa pozati. Astfel descoperiti compozitia fotografiei. O compozitie de succes are un singur scop: sa gaseasca o modalitate de a directiona audienta catre subiectul fotografiei in timp ce captureaza o poveste sau o emotie.

Activati functia “grid”

Functia “grid” va ajuta sa aliniati toate elementele din fotografie care sa creeze un tot perfect – cu alte cuvinte sa incadrati fotografia. Grid-ul va ajuta cu “Regula treimilor”. Regula treimilor este regula de aur in fotografie. Este aplicata prin alinierea unui subiect la punctele de intersectie facute de patrate pentru a permite imaginii sa curga de la o sectiune la alta si pentru a crea energie si interes.

Atrageti atentia privitorului catre punctul de interes din fotografie

O fotografie buna are un punct clar de interes, fie ca vorbim de o persoana in prim-plan sau de un peisaj cu linii de conducere care atrag ochiul privitorului in imagine. Fotografiile bune au mai multe puncte de interes insa fara sa dea senzatia de aglomerare. Faceti fotografii care spun o poveste despre o persoana sau un loc.

Cautati culori puternice, forme si linii

O poza puternica Instagram ar trebui sa aiba culori puternice dar si forme si linii foarte bine definite. Invatati sa creati fotografii care transmit emotii.

Utilizati aplicatii de editare pentru a crea efectul dorit

Indiferent ca vreti sa adaugati contrast sau luminozitate unei poze, instalati o aplicatie care sa va ajute sa procesati fotografia usor si repede:

  • Adobe Photoshop Lightroom – taiati, aplicati presetari, evaluati fotografia si ajustati setarile cum ar fi expunerea sau contrastul.
  • Facetune – editor distractiv si usor pentru selfie-uri. Netezeste pielea, albeste dintii, scoate cosuri, etc.
  • Snapseed – editor foto perfect pentru a imbunatati imagini si a face corectii

Cu atat de multe optiuni este usor sa depasesti limitele cand vine vorba de editarea foto. Daca sunteti incepatoare ramaneti la regula de trei: luminozitate, contrast si saturatie.

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *