Produse de make-up “coapte” sau ce inseamna “baked make up”

Tocmai am aflat de o chestie interesanta, uitandu-ma aseara la un review pe youtube despre iluminatoare :). Exista ceva ce se cheama “baked make-up” sau “baked powder”. Mi s-a parut super interesant si am zis sa caut sa vad despre ce este vorba. Adica, chiar e copt?

Se pare ca da. Eu inca nu am vazut produse pe care sa scrie “baked” sau “copt” in Romania,ce-i drept nici nu stiam ca exista asa ceva, insa in US (Statele Unite) am vazut ca exista astfel de produse de la pudra de fata, la farduri de ochi, fard de obraz sau iluminatoare.

Probabil va intrebati, ca si mine “Cum adica copt?”. Ei bine, se pare ca aceste produse de machiaj incep prin a fi cremoase si se coc o perioada de timp pana cand devin solide si uscate. Acest proces face ca fardurile sa aiba o textura cremoasa si catifelata. Interesant nu?

Totodata aceste produse au nevoie de mai putine ingrediente de umplere, astfel ca rezulta culori mult mai pigmentate si concentrate si care dureaza mai mult. Clar imi voi cumpara cand ajung in US astfel de produse sa vad despre ce o vorba, cum se aplica, cum se simt pe fata si cat de mult rezista :). Se pare ca acest tip de produse au o calitate mai luminoasa si mai vibranta decat celelalte si datorita originii lor umede se pot folosi atat uscate cat si umede (cu o perie sau buretel umezite in prealabil).
Voi ce parere aveti? Ati auzit de astfel de produse? Ati folosit? V-au placut? Cum sunt? Lasati un comentariu mai jos cu parerile voastre :).

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *