Smokey Eyes – Pas cu Pas

Este sezonul perfect sa fii frumoasa. Sarbatorim in continuare Craciunul insa a venit momentul sa ne gandim si la machiajul pentru petrecerea de anul nou – fie ca vom avea o petrecere formala, sau o noapte in oras cu prietenii sau vom sarbatori acasa.

Asa ca va invit sa cititi mai jos pasii necesari pentru a face un Smokey eyes perfect. Fie ca aveti instrumentele necesare sau nu, cu pasii de mai jos puteti face un Smokey corect executat, cu putina bataie de cap si cu foarte putine produse.

Smokey eyes se poate face atat cu negru, maro cat si colorat. Mie personal Smokey negru mi se pare ca innaspreste trasaturile, astfel ca merg des pe nuante de maro.

Smokey eyes iese intens sau mai putin intens in functie de baza aplicata inainte de fard. Aceasta va da intensitate fardului si nu va arata prafuit si sters. Pentru baza, puteti folosi un creion negru, maro sau chiar eyeliner. Se pot folosi si alte culori in functie de ce tip de Smokey dorim sa facem.

Cum se face Smokey Eyes:

  • Aplicam creionul maro/negru/colorat pe pleoapa inferioara si cu o pensula plata sau cu un betisor de ureche incepem sa estompam culoarea pe lungime (nu estompam in jos).
  • Aplicam creionul pe pleoapa superioara si cu aceeasi pensula curatata sau cu un betisor de ureche incepem sa estompam adica sa “tragem” de culoare catre pliul ochiului. Un Smokey bine executat arata foarte bine estompat catre pliu fara nici un fel de linie definita si cu trecere frumoasa intre umbra (culoarea cea mai intensa de pe pleoapa) si semi-umbra (culoarea estompata dinspre pliu).

 

  • Fixam creionul sau eyelinerul cu un fard de pleoape inchis. Acesta va avea cea mai inchisa nuanta dintre toate fardurile pe care le vom folosi. Luam fard cu o pensula plata sau cu degetul (daca nu dispunem de pensule) si incepem sa tapotam usor suprafata ochiului care a fost acoperita cu o baza cremoasa (creion, eyeliner).
  • Estompam culoarea inspre pliu cu o pensula cilindrica sau cu un betisor de urechi urcand usor in pliul ochiului.
  • De la pliu, usor spre arcada, aplicam o nuanta de fard mai deschisa cu 1 sau 2 tonuri decat culoarea pe care am aplicat-o pe pleoapa mobila. Estompam si aceasta culoare cu o pensula sau un betisor de ureche.
  • Aplicam o culoare deschisa pe arcada, sub spranceana si estompam trecerea intre aceasta si culoarea de semi-umbra aplicata mai devreme (dinspre pliu spre arcada).
  • Aplicam aceeasi culoare deschisa si in coltul interior al ochiului pentru a da luminozitate.
  • In functie de cat de sigure va simtiti pe voi si de culorile folosite, puteti trasa o linie de eyeliner/creion negru la baza genelor si pe conjunctiva.

Daca nu aveti un nivel bun de experienta in machiaj,  va propun sa faceti machiajul ochilor prima data si apoi machiajul fetei. Altfel este foarte probabil ca fardurile inchise la culoare sa va cada pe fata si sa nu le mai puteti scoate din fondul de ten decat demachiandu-va.

Daca totusi va descurcati bine si de obicei lucrati curat (nu va cade fardul pe fata), atunci puteti machia intai fata si apoi ochii.

Stiu ca sunt foarte multe persoane care nu agreeaza fondul de ten pe fata. Daca alegeti un machiaj atat de intens, ar fi bine sa folositi si un fond de ten pentru a uniformiza culoarea acestuia, pentru ca altfel se va vedea extrem de ciudat.

Cu toate ca este permisa si combinatia: ochii tari – buze la fel, recomand totusi un ruj nude pentru a evita discrepantele intre culorile de la ochii si cea de pe buze.

 

Voi ce machiaj va faceti pentru petrecerea de anul nou?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *