Sprancene 101 – Partea II: Forma

Continuam seria “Sprancenelor” cu un al doilea articol menit sa dea toate informatiile legate de forma sprancenei in functie de tipul de fata pe care il avem.

Descoperirea formei ideale a sprancenelor, nu numai ca defineste ochii dar va incadra si fata intr-un mod absolut uimitor. Este o transformare extraordinara a fetei care va va intineri.

Moda sprancenelor se schimba constant: de la liniile subtiri ai anilor 90 la sprancenele super grafice din 2015, la sprancene stufoase in 2016 si sprancene naturale in 2017. Cine le mai tine socoteala? Insa un lucru este clar: nu tuturor li se potrivesc trendurile si ar trebui sa tina cont si de forma fetei nu numai de tendinte. Ca si tunsorile, nu exista o singura forma de sprancene care sa li se potriveasca tuturor. A face sprancenele perfecte depinde foarte mult de dimensiunile fetei.

Forma sprancenelor pentru fata ovala:

 

Groase, inchise la culoare, subtiri sau deschise – nu exista reguli clare in ceea ce priveste fata ovala. Fata ovala este considerata a fi forma ideala de fata. Orice forma se potriveste perfect, insa sprancenele curbate sunt exceptionale. O spranceana usor arcuita se potriveste cel mai bine acestei forme de fata.

 

 

 

Forma sprancenelor pentru fata rotunda:

Atunci cand fata este plina si curbata, sprancenele unghiulare si arcuite arata cel mai bine. Acestea ofera un contrapunct vertical pe fata. Deoarece exista o lipsa de definire intr-o fata rotunda, sprancenele in unghi perfect pot scoate si defini structura osoasa a fetei, care lipseste sau nu este prezenta.

 

 

 

Forma sprancenelor pentru fata lunga/alungita:

 

O fata alungita este caracterizata prin trasaturi alungite mult pe verticala. Scopul sprancenelor aici este sa facem fata lunga sa para mai scurta. Aceasta se poate face printr-o spranceana plata, nu arcuita. Spranceana plata va atrage atentia departe de lungimea fetei si va adauga latime acesteia. O spranceana arcuita este total interzisa fetelor lungi deoarece va lungi si mai mult.

 

 

 

Forma sprancenelor pentru fata patrata:

 

O fata patrata are cam aceeasi latime si inaltime. Caracteristica cea mai puternica a acestui tip de fata este linia maxilarului. Fruntea, obrajii si maxilarul au aceeasi latime, iar maxilarul este patrat. Forma ideala a sprancenei ar trebui sa echilibreze linia maxilarului. O spranceana in unghi, cu varf ascutit, va echilibra fata patrata. Merg bine si sprancenele curbate, insa cele unghiulare uniformizeaza fata.

 

 

 

Forma sprancenelor pentru fata inima:

 

Accentul la fata inima este pus pe ochi si frunte astfel ca orice ai face accentueaza si mai mult aceasta zona. Scopul aici este de a atenua curbele evidente ale fetei printr-o spranceana rotunjita. Sprancenele rotunjite dau un aspect moale, feminin in timp ce unghiurile ascutite, ascut si mai mult fata. Fie ca alegeti o arcuire mai ridicata sau mai cazuta, spranceana rotunjita este perfecta in acest caz. Incercati sa pastrati latimea naturala a sprancenelor.

 

Forma sprancenelor pentru fata diamant:

Aceasta fata este cea mai lata in zona oaselor obrajilor. Scopul sprancenelor este de a atenua latimea si a echilibra fata. O spranceana curbata rezolva acest lucru – ea face ca partea cea mai lata sa devina subtila, iar arcuirea va lungi fata astfel incat sa para echilibrata si nu foarte unghiulara.

 

 

Si cum vorbim despre sprancene, va las mai jos si cateva “secrete” legate de acestea:

  • Sprancenele uscate cauzeaza caderea firelor. Pastratile intotdeauna hidratate.
  • Masarea sprancenelor cu ulei de ricin le ajuta sa creasca mai groase si mai colorate
  • Sucul de ghimbir aplicat pe sprancene zilnic ajuta la stoparea caderii firelor
  • Este bine sa periati sprancenele zilnic, cu o pensula de sprancene, fiindca acest lucru va creste circulatia sangelui in zona. Daca nu aveti pensula, masati cu varfurile degetelor.
  • Daca va pensati, stati cat mai departe de oglinda. Privind prea aproape in oglinda va va face sa pierdeti simetria.

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *