Sprancene 101 – Partea III: Stilizarea sprancenelor

A sti ce fire ar trebui pensate si ce fire ar trebui lasate in pace, face diferenta atunci cand vine vorba de forma perfecta a spracenelor. Scopul aici este sa invatam sa pensam corect –  sa aliniem capatul sprancenei cu centrul narii iar arcul sprancenei (punctul cel mai inalt al sprancenei) sa se regaseasca in a treia parte a ochiului (daca ar fi sa impartim ochiul in trei, punctul ce mai inalt ar trebui sa se regaseasca dupa pupila spre exteriorul ochiului), iar lungimea sprancenei sa urmeze ochiul insa nu sa ajunga departe pe tample.

Inainte de a vedea cum facem masuratorile astfel incat sa ne dam seama de proportiile sprancenei, haideti sa trecem un pic si prin materiale de care avem nevoie.

Instrumente necesare:

 • Pensula sprancene – aceasta va va ajuta sa le pieptanati astfel incat sa nu luati alte fire de unde nu trebuie
 • Penseta – cred ca stim cu totii la ce foloseste insa, daca mai sunt cititoare care abia acum se apuca de machiaj – penseta ne ajuta sa smulgem firele
 • Forfecuta – pentru a taia firele foarte lungi
 • Un creion de sprancene – pentru a desena forma dorita.
 • Un creion alb – va ajuta sa faceti semnele dupa masurat

 

 

Masurarea sprancenelor:

Momentan lasati penseta deoparte si haideti sa ne concentram putin pe masuratori. Pentru a avea o spranceana echilibrata (nici prea lunga, nici prea scurta) se foloseste o tehnica, numita si “tehnica triunghiului” prin care definiti punctele cele mai importante ale sprancenei.

Avem trei puncte importante cand vorbim despre sprancene:

 • Punctul 1 –  Inceputul sprancenei:  se masoara punand penseta/pensula sau un creion pe mijlocul narii. Daca trasam o linie imaginara pana la spranceana, acolo ar trebui sa inceapa spranceana noastra. Faceti un semn cu un creion alb.
 • Punctul 2 – Sfarsitul sprancenei: se pune pensula/creionul de la baza nasului catre exteriorul ochiului. Acolo unde creionul trece peste spranceana, este punctul de sfarsit al acesteia. Marcati punctul folosind creionul alb
 • Punctul 3 – Cel mai inalt punct al sprancenei: aici sunt doua modalitati de masurare. Fie va uitati drept inainte si puneti creionul/pensula acolo unde se termina pupila si marcati punctul cu creionul alb. Fie din mijlocul narii (de unde am plecat cu punctul 1) prin mijlocul pupilei si marcati punctul cu creionul.

 

 

 

Tunderea sprancenelor:

Inainte de a va apuca de pensat este bine sa taiati firele prea lungi.

 • Taiati de la baza sprancenei de sus: cu pensula de sprancene dati firele in sus si tineti-le fix. Cu o forfecuta taiati tot ceea ce depaseste latimea sprancenei la baza
 • Taiati de la baza sprancenei de jos: cu pensula de sprancene dati firele in jossi tineti-le fix. Cu o forfecuta taiati tot ceea ce depaseste latimea sprancenei la baza
 • Taiati firele de la codita: cu pensula de sprancene ridicati firele in sus si taiati firele dar lasati 1-2 mm de la spranceana in sus. Nu taiati fix pe latimea coditei.
 • Taiati firele de la codita: cu pensula de sprancene ridicati firele in jos si taiati firele dar lasati 1-2 mm de la spranceana in sus. Nu taiati fix pe latimea coditei.

 

 

Desenarea formei:

Urmatorul pas dupa masurarea ochilor este sa desenam forma sprancenelor cu un creion. Atunci cand desenam forma plecam de la linia de jos a sprancenelor.

ATENTIE!!! prima treime din linia de jos a sprancenelor nu se penseaza niciodata. In principiu nu se penseaza nici punctul cel mai inalt al sprancenei datorita faptul ca acesta da forma, insa in functie de caz, se poate intra putin cu pensatul.

Desenam usor cu marginea creionului plecand de la zona pe care nu o pensam si inaintam spre arcul sprancenei unde ridicam putin si mergem spre codita. Codita ar trebui sa fie mai subtire decat baza sprancenei. Desenam si linia de sus a sprancenei, avand grija sa nu intram foarte mult in forma acesteia. Desenam restul sprancenei (o umplem cu culoarea creionului).

 

 

Pensarea sprancenelor:

O data ce ati desenat forma dorita, incepeti sa smulgeti firele de par care nu intra in aceasta forma. Folositi o oglinda care mareste si smulgeti usor fiecare fir in parte. Evitati sa smulgeti multe fire de deasupra sprancenei pentru a nu strica aspectul natural al acesteia.

Smulgeti firele doar in sensul cresterii lor.

 

Gasiti mai jos si un filmulet care sa va ajute si vizual.

 

Spuneti-mi cum v-a iesit printr-un comentariu la aceasta postare.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *