Sprancene 101 – Partea I: Produse

Cu totii presupun ca am trecut prin experiente traumatizante as spune prin care smulgem un fir din spranceana si ne trezim cu ditamai golul; sau smulgem un fir, ramane gol si pentru ca nu mai avem rabdare sa creasca, smulgem tot randul de sprancene pana le subtiem de ne miram si noi.

Fie ca imbratisati pe deplin trend-ul sprancenelor naturale, fiee ca va plac cele mai groase sau mai subtiri, este esential ca fiecare dintre noi sa intelegem ce se intampla cu sprancenele si cum le putem face mai frumoase.

Aceasta serie de articole  legate de sprancene, se doreste a fi un curs rapid prin care vreau sa scoatem la suprafata toate secretele si tot ceea ce tine de sprancene: produse, cresterea, modelarea si stilizarea acestora si pensarea efectiva.

Conturarea sprancenelor nu este despre indepartarea parului sau epilarea acestuia – este despre styling: sculptarea sprancenelor cu cel mai potrivit produs pentru voi, fie ca vorbim despre creioane, ceara, gel sau pudre.

Haideti sa vedem mai jos care sunt produsele pentru sprancene si cand se utilizeaza fiecare.

Creionul de sprancene:

Se utilizeaza cel mai mult pentru schimbarea formei sprancenei, ingrosarea sprancenelor daca acestea au fost subtiate in exces sau corectarea locurilor goale din sprancene. Folositi creioane cu capete duble (un capat creion si un capat pensula) pentru a estompa creionul dupa ce ati definit forma. Exista creioane super subtiri care va pot ajuta sa imitati firul de par. Acestea va pot ajuta sa desenati cele mai mici si fine fire de par cu o precizie exacta.

 

Rimel de sprancene:

Rimelul de sprancene va ajuta sa fixati forma tocmai facuta si va mentine sprancenele (chiar si pe cele nebunatice) la locul lor pana la demachiere. Aceste rimeluri nu necesita indemanare maxima insa va  da tenului senzatia de tinerete si prospetime. Ele pot fi incolore sau colorate. Pentru cele colorate, aplicarea ar trebui sa coloreze doar firele sprancenelor nu si pielea de dedesubt. Atat rimelurile incolore cat si cele colore, nu ar trebui sa va strice in niciun fel culoarea/pudra sau orice ati aplicat inainte pe sprancene.

 

 

Fardul de sprancene:

Fardul de sprancene este foarte util de folosit de catre persoanele care vor sa dea un pic de uniformizare si acoperire sprancenelor, dar care nu au probleme/goluri mari. Acestea dau o densitate uniforma (mai buna decat creioanele) unei sprancene care este bine conturata dar care este rara in acelasi timp. In timp ce creioanele se considera a fi mai mult pentru corectie, pudrele sunt mai mult folosite pentru a da volum sprancenei. Cu fardul de sprancene, nu vorbim de precizie ci mai degraba de a aplica peste tot o culoare uniforma. Fardul este foarte potrivit pentru incepatori fiindca este mai usor de folosit si se poate construi treptat culoarea dorita. Alegeti o culoare identica sau apropiata cu radacina firului de par.

 

Ceara de sprancene:

Este folosita pentru a umple golurile din sprancene. Este formula cea mai rezistenta dintre produsele existente pe piata. Este perfecta pentru a umple goluri serioase din sprancene si rezista chiar si sub apa. cand alegeti ceara de sprancene cautati una care sa fie cat mai naturala (nu grasa) si care nu matifiaza firele de par. Ceara de sprancene poate fi colorata sau incolora si poate veni in diferite combinatii (fie vine cu fard de sprancene sau intr-o forma de creion care e folosit la final pentru fixare).

 

 

Gelul de sprancene:

Este folosit pentru a stiliza si a da forma sprancenei. Totodata este foarte util pentru umplerea golurilor din sprancene. Gelurile au fost foarte la moda anii trecuti o data cu trendul sprancenelor tehnice. Este un produs cremos care aluneca fin pe piele si pe firul de par pentru a crea sprancene curate si bine definite. Formula acestora ofera culoare, sculptare si umbrire intr-un singur produs. Sunt ideale pentru tenurile grase si climatele umede.

 

Voi ce produse pentru sprancene folositi?

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *