Tot ce Trebuie Sa Stii Despre Pudra de Fata

Nu conteaza de cat timp te machiezi sau cat de expert esti in alegerea si folosirea fondului de ten, blush-ului si estomparea fardului, problema modului in care se foloseste pudra inca se regaseste la multi.

Pudra de fata pare un concept simplu dar cu toate formulele diferite si pensulele/aplicatoarele lucrurile se pot complica.

Pudra de fata fixeaza fondul de ten si este o baza excelenta pentru aplicarea blush-ului, pudrelor de contouring si iluminatoarelor. De asemenea pudra se poate utiliza pentru a fixa fardul de pleoape, pentru a reduce culorile prea stridente ale blush-ului si in situatie de urgenta poate fi folosita si ca sampon uscat.

Deci care este diferenta intre pudra de finisare, pudra HD, pudra de fixare, pudra compacta si pudra libera?

In primul rand pudra compacta si cea libera sunt asemenatoare insa nu identice (exceptand aici textura).

Pudra libera: vine in borcanas si are particule mai mici, si prin urmare o consistenta mai fina care da de obicei o acoperire usoara. Este de asemenea mai greu de utilizat si de transportat fiindca se poate varsa usor si poate face mare mizeri.

Pudra compacta: este o pudra presata care contine ingrediente menite sa transforme produsul intr-unul semi-solid. Aceste ingrediente sunt de obicei silicon sau ceara. Deoarece particulele sunt un pic mai mari si pentru ca contin aceste ingrediente care le fac semi-solide aplicarea de prea multa pudra va da efectul de masca.

Diferenta dintre pudra de fixare si pudra de finisare este o nebuloasa. Multe companii folosesc acesti termeni alternativ, deci poate fi o strategie de marketing felul in care denumesc produsul.

Pudra de fixare: este pudra clasica care se pune peste fondul de ten pentru a da un aspect mat si pentru a fixa fondul de ten (a-i creste rezistenta). Aceasta poate fi colorata pentru a se potrivi cu nuanta tenului sau translucida. Ea poate fi fie compacta fie libera.

Pudra de finisare: este utilizata in general dupa pudra de fixare, pentru a estompa liniile fine si porii, dand un aspect perfect. Este bine de utilizat in situatiile in care stii ca o sa fii fotografiata si nu pentru un machiaj zilnic. Aceasta pulbere are culoarea alba. Daca veti fi fotografiate cu blitz si lumini multe, mai bine nu folositi aceasta pudra fiindca va arata ca faina pe fata.

Pudra HD: este o pudra pulbere de finisare. Ea este numita asa deoarece Make-up Artistii care lucreaza in televiziune si filme au constatat ca alte pudre par prea “grele” pentru camera.

 

Ce pudra de fata alegem? Colorata sau Translucida?

Aici este vorba doar de preferinte personale. Pudra care se potriveste nuantei tenului poate adauga acoperire in plus acestuia si ajta la ascunderea petelor sau cicatricilor. Ea poate da totusi efect de masca, mai ales in functie de cat de multa aplicati. Un alt lucru important este ca trebuie sa stiti exact ce nuanta sa cumparati (nici mai deschisa, nici mai inchisa decat tenul).

Pudra translucida se potriveste tuturor tonurilor de ten atunci cand este estompata bine. Este perfecta pentru matifiera tenului si nu adauga o tona de produs pe fata. Totusi daca nu este estompata bine, poate arata prafuit pe fata.

Pudra se poate purta si direct pe piele. Pudra translucida va matifia tenul si pudra colorata uniformiza tenul. Daca doriti o acoperire mai mare, ganditi-va totusi la un fond de ten.

 

Pudra se poate aplica cu bureteii de pudra (unele dintre ele vin cu acesti buretei) sau cu pensula mare, pufoasa. Daca aplicati cu buretelul de pudra, asigrati-va ca stergeti/slefuiti fata dupa aplicare pentru a nu arata incarcat.

Voi ce pudre folositi? Cu ce le aplicati ?

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *