Totul despre Primer

Primerul a devenit rapid  un produs “must-have” în industria de beauty din Romania. Și aici nu mă refer la Make-up Artiști care știu de mult timp despre el, ci mai degrabă la consumatori în general, care au văzut pe pielea lor beneficiile acestuia.

Există multe întrebări referitoare la primer, la ceea ce este el și la beneficiile pe care le aduce machiajului. Totodată există și foarte multe confuzii despre el. Aceasta postare vine să clarifice conceptul de primer cu tot ceea ce înseamnă el.

Primer-ul este un produs de frumusețe, care a fost creat special pentru scena. Inițial a fost inventat pentru a proteja tenul artiștilor aflați pe scena și pentru a le prelungi rezistența machiajului.

Primer în limba română se traduce ca bază de machiaj. Principalul său obiectiv este de a crește rezistența machiajului, însă există pe piață formule noi și inovatoare care umplu ridurile fine, acoperă porii, fac corecție de culoare și reduc sebumul in exces sau mențin hidratarea tenului.

Există mai multe tipuri de primere:

Primerele sunt făcute în general pe bază de silicon sau apă – produsele pe bază de silicon ajutând la umplerea/nivelarea tenului (pori, cicatrici sau riduri fine), iar produsele pe bază de apă sunt excelente pentru creșterea rezistenței machiajului.

Primerul NU este crema hidratantă. Tenul are nevoie sa fie hidratat înainte de a folosi produse de machiaj. Da… chiar și dacă ai ten gras, e necesar să îți hidratezi tenul, astfel încât să nu mai fie nevoie să producă sebum în exces din cauza deshidratării.

Primerul se aplică întotdeauna dupa crema hidratantă și înainte de fondul de ten. Acesta va ajuta fondul de ten să se așeze mai bine pe față și să rămână acolo, nivelând în același timp și pielea.

Primerul de ochi asigură rezistență fardului aplicat pe pleoape și face culorile mai intense decât în mod normal. Mai ales dacă aveți pleoape uleioase sau pliul peste pleoapa mobilă, puteți folosi primerul de ochi fiindcă în felul acesta, fardul de ochi nu va mai pleca/nu se va mai strânge.

Primerul de buze asigură rezistență rujului de buze. Acum cu toate rujurile astea mate super rezistente, nu știu dacă mai sunt multe persoane care folosesc primer de buze dar e bine de știut că există și că îl putem folosi.

Primerele (indiferent de tipul lor) se aplică foarte ușor cu degetele și se masează până intră în piele – ceea ce se întâmplă foarte rapid.

Dacă aveți probleme cu fondul de ten care se strânge sau se face ca făina pe față, recomand folosirea unui primer aferent tipului vostru de ten. Există primere pentru ten mixt/gras care matifiază și închid porii, și primere pentru ten normal/uscat care hidratează și dau luminozitate tenului.

În machiajul zilnic nu folosesc primer pentru că nu consider ca am nevoie. Am creme hidratante specifice tenului meu mixt peste care fondul de ten se aplică foarte bine.

Un mit despre primer este că blochează porii și faci coșuri. Ei bine doamnelor, primerul acoperă întradevar porii, însă cu poluarea de afară foarte bine face. Coșurile se fac datorită necurățării corespunzătoare a tenului  în momentul demachierii, sau datorită altor probleme ale corpului mai mult interne decât externe.

Dacă sunteți alergice la silicon, nu cumpărați primere pe bază de silicon ci căutați-le pe cele ce au în consistența lor, preponderent apa.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *